måndag, april 15, 2013

Xterra Rotorua 2013

I fredags eftermiddag tuffade VW Tiguan ner till Rotorua packad med cyklar, våtdräkter och en herrans massa andra sim, cykel och löppryttlar - triathlon är en materialsport! Vi bodde med Gayle&co i ett stort fint hus med fantastisk utsikt över vulkanen och sjön med samma namn, Tarawera. Denna vulkan hade ett enormt utbrott 1886 som dödade över 100 pers, ödelade flera byar samt dränkte dåtidens största turistattraktion, ett av naturens mästerverk, Pink and White Terraces, till vilka många européer reste i månader för att få se och bada i. I utbrottet slets en 17km lång kraterspricka upp ur vilken aska och glöd sprutade. Men nu i helgen såg det hela mycket fridfullt och vackert ut.

De flesta i huset skulle "tävla" i kortare lopp än oss så de åkte iväg till sina starter tidigare på morgonen. Vårt tri-äventyr startade dock inte förrän kl 11 lördag morgon, skönt att slippa slita sig upp ur sängen i beckmörkret, istället fick vi äta frukost och klä på oss i lugn och ro. Dessutom är det lite kyligare i Rotorua, så dagen hann värma upp sig lite innan det var dags för oss och Gayle att kasta oss i Lake Tikitapu, även kallad Blue Lake, och simma 1000m. Lite ovant med sötvatten efter alla timmars simning i salthavet, vattnet smakade istället gott och sikten var väldigt bra i sjön. Efter simning var det dags att ge sig ut på 26km skogscykling, varierande på smala skogsstigar eller lösgrusiga skogsvägar. Jag är en riktig fegis i skogen, så det tog verkligen sin lilla tid... speciellt när jag fick hålla åt sidan och släppa förbi alla fartdårar som skrek "On your right!". Till skillnad från de flesta andra föredrog jag nog de långa ben- och lungdödande uppförsbackarna framför de skräckfyllda snirkliga nerförsbackarna. Till nästa gång har vi lärt oss att investera någon helg på att provcykla tävlingsbanorna i förväg... 

Nåväl, tack vare min feghet, till skillnad från min orädde make (se bild nedan), växlade jag till löpsträckan utan blodvite. Den avslutande 11km terränglöpningen, två varv runt vackra Blue Lake, var riktigt skön! Att få springa i mål efter nära fyra timmars slit var underbart! Våra tider:

Susanna, Total: 03:47:44
varav simning: 18:17
cykel: 02:13:17
springa: 01:10:32


Mats, Total: 03:16:27
varav simning: 18:14
cykel: 01:45:23
springa: 01:07:41
Vackraste simbanan väntar
Ingen panik - alla på en gång i simstarten
Många flaxande armar runt bojarna
 Ordning och reda i växlingsområdet 
Höjdkurva för cyklingen
Fullt ös i skogen
Snart är det över!
Dagens fegaste skogscyklist
 På två ben känns det mycket tryggare!
Nöjda och glada firar vi att vi överlevt dagens äventyr
Så här ser MAN ut efter diverse cykelvurpor i skogen
 

2 kommentarer:

beppo sa...

Sköna bilder !! blev så sugen !!

Sanna o Mats sa...

Jomenvisst, vi väntar på er!