söndag, september 01, 2013

Nytt kylskåp firar våren

Redan söndagkväll igen!? Och idag 1 september är det formellt sett vååååår!! Som på beställning susade ett högtryck in till helgen. Solen har strålat från en klarblå himmel, och vi har varit ute och cyklat, sprungit och druckit kaffe på stranden. I morse när vi var ute på söndagslångjoggen såg vi delfiner som simmade längs stranden. Inte en helt ovanlig företeelse, men lika speciellt varje gång.

Med högtryck och soliga dagar så sjunker nattemperaturen, nu till under 10C - då blir det som bekant halvkyligt inomhus i ett oisolerat hus... Bäddsockar är rätt skönt... men vi överlever tydligen även denna vinter utan att införskaffa fleece- eller flanellpyjamasar, stora produkter här. 

Istället har vi investerat i ett nytt kylskåp för att bättre hålla kylan inomhus, haha! Nävars, hittills har vi klarat oss med vår hyresvärds gamla kylskåp, vilket är fortfarande helt fungerande. Oftast ingår varken kylskåp, eller tvättmaskin, när man hyr hus, men nu stod ju deras gamla här när vi flyttade in, så vi bara behöll det eftersom vi inte redan hade ett eget. Men fräscht var det inte, och på semestern blev det alldeles för övertydligt för oss hur löjligt mycket el det förbrukade! Det har vi väl i och för sig misstänkt, men eftersom kylskåpet var det ENDA som var igång under vår frånvaro, blev det glasklart att den gamla kylen borde pensioneras. Om vi har räknat rätt borde ett nytt kylskåp ha betalat sig på mindre än två år. Dessutom mycket tystare och mer praktiskt. I mittenlådan förvaras t.ex. frukt och grönt, verkade som en bra idé med mer plats till något vi äter mycket av.
 
 

Inga kommentarer: