söndag, april 25, 2010

Ännu en solig hösthelg

Söndagskväll, ännu en vecka har passerat, en vecka då maken har fått jobba många fler timmar än 38,5, både det internationella chefsbesöket och två fartyg i hamnen har krävt hans närvaro. (Normalt kommer tre-fyra fartyg på en hel månad.) Igår, lördag, blev alltså hans enda lediga dag den här veckan, och som tur blev det en härlig solig höstdag för utomhusaktiviteter! Vi började med en lång morgonpromenad, sen en lång frukost ute i varma solen på balkongen. Därefter bestämde vi oss för att prova att cykla en 50km slinga runt hela Auckland som är inritad in på stadens cykelkartor. En trevlig slinga, vi lärde oss några nya lugna vägar lämpliga för stadscykling, men Auckland är verkligen en kuperad stad, upp och ner, upp och ner, inte mycket platt mark! Trötta var vi efteråt, och enligt GPS:n var slingan i verkligheten närmare 60km…

Mums! Mats fixar "Göteborgare" till frukost efter att ha fått FALUKORV av svensk båt:
Idag var ännu en ljuvlig varm höstdag, Mats och jag hann med morgonsimning innan han åkte till hamnen för jobb på M/S Talisman. Havet börjar bli lite kyligare, men ändå skönt, kanske 17-18 grader = våtdräkt på! Själv åkte jag med Jo ut i regnskogens och svarta strändernas Waitakere, och vilken härlig dag vi fick! Det var hennes första utflykt i Waitakere, men jag har ju varit där ett antal gånger, idag var den hittills skönaste – solen strålade och det var nästan vindstilla, helt unikt! Vi hamnade i Piha, som nyligen har fått ett välkommet tillskott i form av ett nytt mysigt fik. Sen vandrade vi ut längs hela Pihas strand, tråcklade oss upp genom regnskogen och ut på en hög udde där vi belönades med en osannolikt fin utsikt över kusten och havet. Vilket fantastiskt ställe!

Piha beach söderifrån, utsikt från bilvägen:

Piha beach norrifrån, utsikt från udden som ses längst bort i bilden ovan:

Till slut - den här veckan har jag börjat en ny Boot Camp-omgång, två morgnar per vecka, upp i svinottan, för att bli jagad en timme av coach Gayle – och sånt betalar man för?!?! Men kul har vi!

Inga kommentarer: