onsdag, april 07, 2010

Turistande i Northland, del 2

På långfredagen kom våra amerikanska vänner Jo och Brian också till Paihia för att fira påsk, så vi träffades först på en restaurang på kvällen och åt en jättegod middag. Påskafton hade vi bokat en båttur ut i Bay of Islands som är en skärgård med ca 150 öar av varierande storlek. Som första attraktion hittade vi äntligen en flock delfiner!! Massor! Både stora och små! Och de showade för fullt, hoppade omkring, fiskade, parade sig, tävlade med vår båt och hoppade i bogsprutet etc. Vad mer kan man drömma om? Huden bara knottrade sig, delfiner är otroligt underbara djur!

Lattjande babydelfin:
Puss o kram delfiner:

Turen åkte vidare till en klippa med en tunnel igenom sig, längst ut i havet, ”Hole in the Rock”. När väder och vind tillåter åker båten igenom tunneln, men vi hade högvatten och rejäla dyningar, så vi fick dreja bi utanför och uppleva de mäktiga vågorna fräsa igenom tunneln. Sen åkte vi vidare och gick av på Urupukapuka, en av de största öarna, där vi tillbringade eftermiddagen med att promenera omkring, beundra vyerna, titta på spår av maoriska bosättningar, bada i kristallklart vatten och bara känna lugnet.
Trädklättring på Urupukapuka-ön: (alternativt Kurrekurreduttön...)

En av de många "överbefolkade" stränderna i Bay of Islands:

Påskdagen var det dags för oss att åka hemåt. Färden gick via Whangarei, en större ort på östkusten där många jorden-runtseglare väljer att långligga när de besöker Nya Zeeland, lugnare och säkert billigare än Auckland. Den väl skyddade marinan ligger centralt i Whangarei med många mysiga caféer och restauranger och segelbåtar från jordens alla hörn. Vi följde också kustvägen ut till havet och tog en paus och badade i de rejäla vågorna på ännu en vidsträckt sandstrand. Vi passade också på att beskåda Whangareis kommersiella hamn samt NZs största oljeraffinaderi, Marsden:

Väl hemkomna välkomnades vi varmt av Bertil och Britta som återvänt från sin turné på Sydön. De korkade upp bubbel och hade middagen klar – fler såna gäster tack!! :-) Men vi vinkade av dem igår morse, de åkte tillbaka till Brisbane för att återuppta sin jorden-runt segling. Life is hard…

Inga kommentarer: