torsdag, april 01, 2010

Segling i Bay of Islands

Esprit, en 30 fots Noelex designad av Bruce Farr, väntade på oss i Opuas marina kl 9 i måndags morse. En blåsig gråmulen dag, väldigt otypiskt för halvtropiska Bay of Islands. Men ingen rår över vädret, det var bara att tuffa iväg och hissa revade segel, när vi kom ut ur den skyddade viken mötte stora havet med full kraft, hög havsdyning och hård ostlig vind, faktiskt ganska omysigt... Men vi såg i alla fall pingviner som simmade i vågorna! Esprit seglade ändå snällt och välbalanserat i den hårda vinden och gick fint trots dyningarna.

Efter några timmar nådde vi Crater Bay som erbjöd skydd för ostlig vind, så vi bestämde att ankra där för natten. Lyckades ta oss i land med lilla jollen för en promenad längs stranden. Lagade god middag och vin, men tyvärr ingen obruten nattsömn, vinden ylade och slet i riggen, regnskurar, kryddat med lite oro att ankaret skulle lossna. Tisdagens prognos lovade mer av samma... men efter frukost seglade vi iväg, lite mindre dyning, desto fler regnskurar... Jag var jätteglad för min nyinköpta Ericsson seglarjacka, mycket skön, bortsett från regn och översköljning som rann ner runt halsen! :-) Vi seglade några timmar innan vi tog en boj vid mysiga byn Russell, för 150 år sedan känd som "The Hellhole of the South Pacific". Numer en såsig turistort.

Vi bestämde att två dagars blöt, busig havssegling fick vara nog för den här gången och checkade in Esprit tisdag eftermiddag. Ganska skönt att få en varm dusch och sova i en stillastående säng. Resten av veckan ska ägnas åt annat turistande i dessa fantastiskt vackra omgivningar! GLAD PÅSK!

Blöt seglare:

Lilla Esprit ligger för ankar i Crater Bay:

Mats redo att ro oss i land:

På promenad i Russell:

Inga kommentarer: