måndag, mars 08, 2010

Grattis Jörgen och Susanne!

Årets Vasaloppssegrare, och tusentals andra, har nu slitit ont i spåren inatt medan vi sov… Ja, de har ju förstås hållit igång hela förra veckan i Dalarna, Vasaloppsveckan är verkligen ett fantastiskt arrangemang. Tittar på SvT Plays sammandrag, får stygn av hemlängtan! Så fina spår. Och vilken toppenvinter för Vasaloppsträning. Så här dags förra året bestämde Mats och jag att köra Vasan 2010, men ack, vad långt bort livet kan ta en istället? Till andra sidan jordklotet! Hursomhelst, vi kan nu fortfarande se fram emot Vasaloppet, det lär ju köras några år till!?!

Helgvädret i Auckland har varit mestadels sol, drygt 20ºC, ganska blåsigt, någon enstaka regnskur. Vi har hållit oss hemmavid, joggade i lördags morse, och en ny 7-mila cykling med Hot Cycles-gruppen i söndags, men drygt halvvägs fick Mats punktering, så gruppen försvann. Fördelen med gruppcyklingen är att vi lär oss cykelvägar runt Auckland, men gruppen är för stor för att det ska vara riktigt kul. På eftermiddagarna har vi simmat och gjort ärenden.

Nästa söndag ska vi springa Ports of Auckland Round the Bays tillsammans med 40.000 andra själar. Loppet är 8,5km längs vattnet, från city och ut till St Heliers. Målgången är bara några hundra meter hemifrån. Efteråt har Mats företag ett BBQ tält i parken nedanför oss. Känns lagom bekvämt. Som deltagare får man informationsmail med uppmuntrande träningstips varje vecka. Förra veckans mail innehöll dock ett stycke som fick mig höja på ögonbrynen:
”Ordered your drinks from Liquorland yet? After a long, hard, hot run in the 2010 Ports of Auckland Round the Bays, you'll need refreshing”
Liquorland (inte svårt lista ut vad de säljer) är alltså officiell ”exclusive onsite drinks supplier”, man lägger en beställning, kall öl, vin, is, läsk (möjligen) och får det levererat till sitt BBQ tält efteråt!! Bekvämt, javisst, men det här med att hålla isär sport och alkohol har inte riktigt nått Nya Zeeland… inte heller håller man isär bilkörning och alkohol, men det får bli en annan blogghistoria. Ha en skön vecka!


Lugn söndagsmiddag, kokospanerad grillad tarakihi (fisk) med grillade grönsaker:

Inga kommentarer: