lördag, mars 27, 2010

Sista veckan i mars

Den här veckan var den sista av sex veckors Boot Camp (19 feb). Två morgnar i veckan har jag släpat mig upp 05.30 och ut i beckmörkret för att hårdträna under überkvinnan Gayles ledning. Och det gav resultat, har lyckats förbättra mina testresultat före och efter, trots en släng av muskelsträckning i ryggen och nackspärr senaste veckan. Strax efter 7 är jag hemma igen, helt nöjd med mig själv ;-) BC har varit skönt jobbigt och inspirerande, får se hur kul fortsättningen blir när ”höstmörkret” börjar lägga sig… Mars månad här på södra halvklotet är att jämföra med September på norra, men fortfarande har vi dagstemperatur på drygt 20ºC så vi går i shorts och sandaler.

Under den gångna veckan har våra gäster åkt, kommit tillbaka och åkt igen, de har varit på turné norröver, och i morse styrde de kosan söderut. De planerar att komma tillbaka nästa helg, då får vi höra hur långt de kom och hur mycket kul de upplevt. I torsdags hade vi en jättetrevlig middag här hemma, åt, drack och diskuterade livets väsentligheter. Men fredag morgon kändes huvud och kropp mindre pigga, speciellt för maken som försov sig. När vi såg alla tomma flaskor i köket insåg vi varför… Till skillnad från maken, som trots baksmällan fick jobba som en iller igår, så åkte jag, Bertil & Britta ut till Waitakeres regnskog och vilda vackra lavastränder. Vi hann även med lite vin- och ölprovning i Kumeu.

Från och med måndag tar vi påskledigt och åker norrut en vecka, till Bay of Islands där vi bland annat har hyrt en segelbåt några dagar och ska utforska hav och land. Vi hoppas få se (kanske simma med?) delfiner, späckhuggare och massor av fisk. Vid Bay of Islands ligger också den historiska plats där NZs grundfördrag (Treaty of Waitangi) signerades av engelsmän och maorier,  så det blir även en resa bakåt i tiden.

Britta på vandring på svart lavastrand, Karekare Beach:

Intressant fritidshusbygge i Waitakere regnskog, plats för stor familj eller många gäster?

Inga kommentarer: