söndag, mars 14, 2010

Louis Vuitton Trophy och Fun Run

Oj, vad tiden går, redan söndag kväll igen! En späckad vecka har passerat, med bland annat en europeisk filmfestival, vi var och såg det svenska bidraget; Måns Herngrens ”Allt Flyter”. Riktigt roligt att se svensk film, dessutom inspelad i kända Solnamiljöer. Filmen verkade ha lyckats samla merparten av Aucklandssvenskarna, mest svenskar i biopubliken som kunde skratta på de rätta ställena.

I veckan har det även varit många båtar och mycket snack om segling i stan, dels en stor båtmässa i Viaduct Harbour, och dels matchracing i världsklass i Hauraki Gulf, Louis Vuitton Trophy med åtta lag, varav ett svenskt, Artemis. Båtmässan var riktigt trevlig. massor att titta på både inne i vanliga mässhallar, men även utomhus längs bryggorna där nya och begagnade båtar låg tätt. I lördags åkte vi ut på en åskådarbåt och fick se härlig matchracing mellan Team NZ och All4One – tyskt lag. Team NZ är svårslagna på hemmaplan, ingen förlust hittills. Svenska laget Artemis, seglade rätt bra, tills i lördags då de tappade spinnakern i spat och knäckte spinnakerbommen runt masten… Tvärstopp!

Idag, söndag, har vi sprungit det där loppet jag skrev om i måndags; Round the Bays. Enligt arrangörerna var vi runt 70 000 deltagare, mycket möjligt, otroligt tjockt med folk! Efter startskottet tog det 10 minuter för oss att nå startlinjen, och efter ett tag fick vi plats att jogglunka i zickzack mellan sengångare, rullstolar, barnvagnar och annat löst pack. Men det var kul, strandvägen Tamaki Drive var helt avstängd för trafik, och efter loppet hade vi BBQ i Madill’s Farm, parken precis nedanför där vi bor.

Och nu packar vi för att åka på "kryssning", imorgon flyger vi ner till Christchurch för att mönstra på lastfartyget Aniara, som ska ta oss tillbaka till Auckland igen, mer om det nästa gång!

Inga kommentarer: