lördag, mars 20, 2010

Mer om Louis Vuitton Trophy

I väntan på våra gäster som vi hämtar på flygplatsen i natt ska jag dela med mig av mer av spänningen i Louis Vuitton matchracing här i Auckland. Av de åtta lagen gick till slut svenska teamet Artemis till semifinal mot italienska Mascalzone Audi, semifinalerna seglades i bäst av tre race, svenskbåten kämpade väl men tyvärr fick vi stryk av italienarna… Och idag seglades matchen om 3:e pris, som Artemis också förlorade.

Team NZ mötte det andra italienska laget i sin semifinal, Azzurra, deras tredje och avgörande race blev otroligt spännande. I början av tredje och sista racet fick TNZ ett straff som innebar att de är tvungna att segla runt i en cirkel innan målgång (som ett extravarv i skidskytte). På sista benet innan mållinjen ledde TNZ med 135 meter, alltför kort för att hinna göra straffcirkeln och gå i mål före Azzurra – trodde alla. Men dj-r, i något som liknade en handbromsvändning flängde kiwisarna runt sin båt, som ”bara” är 25 meter lång och väger 24 ton, och lyckades korsa mållinjen 1 SEKUND före italienarna! Go NZ!!

Imorgon, söndag, seglas finalen, förhoppningsvis hinner vi åka ut och heja. Sen drar LVT-cirkusen vidare till Sardinien, nästa omgång seglas i maj/juni: http://www.louisvuittontrophy.com/

Här har vi börjat ana höstluft, slutet på vår långa sköna sommar närmar sig alltså... Kvällar och nätter är lite kyligare, och vi kände att havet var ett par grader lägre när vi simmade idag. Men på dagarna letar sig kvicksilvret fortfarande över 20º-strecket ännu ett tag till.

Att få gäster är en bra anledning att ta tag i projekt i hemmet, vi har nu t.ex. äntligen lyckats rensa ”skrotrummet” och inrett ytterligare ett litet gästrum med en (förhoppningsvis) bekväm säng :-) Välkomna till Auckland - Bertil & Britta!

Inga kommentarer: