fredag, mars 05, 2010

QM2 kommer till Auckland

Nu en unik blogghändelse: för en gångs skull handlar dagens inlägg om MAKENS arbetsdag! Som vi har undrat - vad gör en Port Operations Manager gör hela dagarna…?!?

Igår, vid 7-tiden på morgonen, gled hon majestätiskt in i hamnen, Queen Mary 2, inte längre världens största, men säkerligen ett av världens vackraste kryssningsfartyg. Klassisk atlantångardesign. Impressive!


Med sina 345m är QM2 för lång för Aucklands kryssningskaj, så hon måste ligga vid den största kajen i hamnen, Jellicoe Wharf, som också är den kaj där makens brontobåtar får ligga. Således blev han inbjuden på en exklusiv rundvandring och 3-rätters lunch ombord igår… Kostym och slips på!

– Mats, vad imponerade mest på dig ombord på QM2?
– Tja, vi fick tyvärr inte se maskinrummen eller kommandobryggan, så det måste ha varit biblioteket. Med 8000 böcker är det världens största fartygsbibliotek.
– Hur var maten?
– Jag tog fisk, den var jättefin! Gott vin också.
– En helt vanlig dag på ditt jobb, va..?
– hmmm…
Lunchmenyn:

Med sin ankomst i Auckland har hon kommit halvvägs på sin tur runt jordklotet. Om man vill hänga med hela vägen runt tar det 101 dagar, massor av tid att njuta av biblioteket! Bara att boka! http://www.cunard.com/


Här en video på ankomsten!
http://www.nzherald.co.nz/travel/news/video.cfm?c_id=7&gal_objectid=10558330&gallery_id=104603


Igår kväll gick vi en promenad längs stranden för att se henne segla ut, en helt ounik idé visade det sig! Fullt av folk och bilar hade samlats för detta. När alla skulle hem blev det trafikkaos på Tamaki Drive…
Hejdå för den här gången, välkommen åter om ett år!

Fören:


Aktern:


Champagnebaren:


Samt det obligatoriska spelet ombord på kryssningsfartyg:

Inga kommentarer: