måndag, mars 22, 2010

Nya gäster i huset :-)

Natten mellan lördag o söndag hämtade vi Bertil & Britta på flygplatsen. De kommer närmast från Brisbane, dit de seglat från Österskär. Jättekul med nya nyfikna gäster. Vi rivstartade deras NZ vistelse med att direkt på natten knäcka ett flaska gott rödvin från Waiheke Island och tjattra fram till småtimmarna.

Igår, söndag, drog vi ut för att se finalseglingen i LVT – vad annars?!? (Lovar - sista tjatet om seglingstävlingarna). Vi packade en picknick och drog upp på North Head vid hamninloppet där det är jättebra utsikt över tävlingsbanorna. Problemet var bara att det var väldigt svaga vindar så de hade flyttat tävlingsbanan så långt ut som de bara kunde i Hauraki Gulf. Men vi var utrustade med bra kikare, och såg Team New Zealand klå italienarna och segla hem äran och förstapriset, som sagt, svårslagna på hemmaplan! Åter inne i stan, i Viaduct Harbour, var det full folkfest och prisutdelning. Teamet höll tacktal, fick knäcka ett par jeroboamflaskor Moët et Chandon och spruta ner varandra och publiken.

Sen promenerade vi omkring och tittade på alla enorma segelfartyg och andra vackra båtar som ligger i stan. Kvällens middag: Abbas SILL (gåva från Aniara), kokt potatis och Linjeakvavit! Naturligtvis sjöng vi snapsvisor därtill! Mums med sill, kan man verkligen längta efter! Till varmrätt grillade vi lax o grönsaker, inte helt fel det heller. Avrundat med kaffe&Calvados.

Hård mediebevakning av LVT, direkt i TV, radio och web:

Segrarna mottar folkets jubel på väg in i hamnen:
Skipper Dean Barker håller hov:Bertil & Britta i vimlet


Nästa gång kommer vi till Sandhamn i vår nya båt... Welcome aboard!

Inga kommentarer: