söndag, november 07, 2010

Grattis! Sensationellt svenskt VM-guld i rodd

Sommaren återvände i helgen. Men min förkylning var ihärdig. Våra planer att fara iväg till Lake Karapiro och titta på finaldagarna i rodd-VM fick skrinläggas. Och då missade vi tyvärr att få heja fram Frida Svensson till Sveriges enda medalj, och GULD dessutom, helt otippad. Verkligen jättekul.

Istället for vi runt och utforskade hemtrakterna åt sydöst, besökte två andra ”Auckland Regional Parks”: Waharau och Tapapakanga, liksom den som Jo och jag besökte i onsdags var dessa också mycket trevliga utflyktsplatser för picknick, bad, vandringar etc. Träffade bland annat en amerikansk kille som tillbringade sommaren med att cykla runt hela NZ, det tar nog några månader…

Idag, söndag, är min förkylning äntligen på tillbakagång. Vi har bland annat besökt en rosfestival i Dove-Myer Robinson Park (se förra årets inlägg) Förutom att njuta av alla vackra rosor som åter är i full blom fanns sedvanliga marknadsaktiviteter, mat och dryck samt underhållning.


Dagens marknadsinköp: Emu-olja! Aboriginernas urgamla anti-inflammatoriska huskur, verksamt mot det mesta från rynkor till reumatism, för invärtes eller utvärtes bruk :-) Uj, vad friska vi ska bli nu! http://emuspirit.com/

Därefter satsade vi på ännu en marknad – julmarknad i danskarnas hus, känns fortfarande inte helt naturligt att förbereda sig för jul i högsommarvärme, där träffade vi istället vänner och fikade billigt!

Inga kommentarer: