måndag, november 22, 2010

Gruvolycka och Rojalistisk yra

Medierna har bråda tider. 29 män saknas efter en explosion i Pike Rivers kolgruva på Sydön i fredags... gaser i gruvan gör att räddningsaktioner ännu inte påbörjats, och under tiden belägrar världens medier det lilla samhället Greymouth på västkusten. Alla har nog den chilenska glädjen i färskt minne, kan det bli en upprepning av den eller en total tragedi? Vi väntar...

Den gångna veckan blev NZ medier också som helt galna efter offentliggörandet av den väntade och efterlängtade förlovningen mellan Big Willy och Waity Katy, ännu en tronföljare som gifter sig med en "commoner". Ingenting får igång journalister som kunglig glans. ALLA får göra rojalistiska artiklar och betraktelser, oavsett om de normalt täcker forskning eller börsanalyser. Men konstigt nog har jag ännu inte sett en enda artikel som t.ex. jämför bröllop i världens kungahus, här verkar bara det engelska existera, allt annat är ointressant, fortfarande! Det är märkligt i detta mångkulturella land. Största spekulationen är huruvida det unga paret ska fira sin bröllopsresa på NZ… i juni/juli?!?! Mitt i vintern? – I wouldn’t think so!! Möjligen om de vill åka skidor, annars rekommenderas knappast någon att komma hit då… allra minst på bröllopsresa.

Vi har hållit oss hemmavid i helgen. Våra tomatplantor (även 8 st frösådda) växer som en regnskog och tar över terrassen, jag har aldrig sett på maken! Vi fick köpa nya krukor, plantera om igen och stötta med fler pinnar och linor. Om alla dessa tomatmonster börjar producera tomater kommer vi att få äta bruschetta med tomatsallad till frukost, lunch och middag i veckor. Även lilla rabarber växer och frodas, vi har redan skördat ett par omgångar.

I lördags kväll var vi på cocktailparty hos boot camp vänner. Vi introducerade den svenska drinken Lennart; Xanté päronkonjak, lime och fruktsoda – mycket uppskattad! Och i söndags när vi var lite trötta i mössan åkte vi över till Devonport och långfikade med svenska vänner.

Mats nya grilleksak, en grönsakskorg:
"Vår" vackra rosbuske i full blom:

Inga kommentarer: