fredag, november 19, 2010

Smink o shampoo-rea

Idag hamnade Malin och jag på en galen hemmafruaktivitet... på Rambo-skalan nästan i klass med Waitomos grottor: l'Oréals årliga utförsäljning för familj och vänner.

Låter ju som en exklusiv skara. Biljetterna signalerade detsamma, hårda förtryckta biljetter som likt konsertbiljetter specade exakt vilken dag och tid de gällde; Friday November 19, at 10.00 - 10.45. Dessutom vem man fått biljetten av, ens eget namn och underskrift, samt en lista med förhållningsorder, t.ex. vilka betalningssätt accepterades (typ alla), och att inga handväskor tilläts i lokalen. Biljetterna kontrollerades noga vid entrén och samlades även in vid utgången - inga obehöriga här inte!

När vi väl kom dit i morse kändes det inte så värstans exklusivt längre, kön ringlade sig flera hundra meter runt utanför lokalen. Kvinnor, kvinnor och mera kvinnor i alla åldrar, jag såg endast tre män som blivit medsläpade till detta spektakel. En asiatisk man var helt klart endast där som hustruns plånbok, han stod bara och väntade vid utgången med en formell min, de andra två gick i alla fall runt och försökte se ut som de shoppade...

Väl inne i lokalen stod rader av bord uppställda, kartonger fyllda med allsköns hud- och hårvårdsprodukter, smink, present- och provförpackningar högt och lågt. Jisses, vilket riv och slit! Och mycket var faktiskt rätt billigt... Vi tilläts bara gå runt och shoppa i 45 minuter, men sen tog det naturligtvis minst lika lång tid att köa till kassorna. Malin och jag lyckades i alla fall komma ut i friska luften igen efter ett par timmar med både livet och förståndet i behåll... med bara en påse var. Det var ingenting mot alla tjejer och damer som kom ut med lådor fyllda med shampoo och smink, borde räcka för hela släkten i många år!? Leve shoppingen!

Inga kommentarer: