måndag, november 01, 2010

Auckland Half Marathon

Söndag morgon - kl 04.30, klockradion börjar prata, beckmörkt ute, men vi har ingen återvändo. Väskan är packad och löpkläderna framlagda. Vi har bara att klä på oss, avnjuta varsin tallrik gröt och åka in till stan. På denna tidiga söndag morgon i city blandas partyklädda människor som fortfarande firar lördagsnatt med löparklädda människor på väg till Devonport-färjan. Färjorna går i skytteltrafik för att hinna få över tusentals halvmaratonlöpare till andra sidan hamnen i tid till starten kl 7. Starten för de riktiga maratonlöparna gick redan kl 06.10, så färjorna har varit igång i flera timmar.

Vädret är faktiskt perfekt, lite halvkyligt och lugn vind. Efter 15 minuters färjetur troppar vi av i Devonport och ställer oss i långa köer till bajamajorna. Trots människomassorna hinner vi både uträtta naturbehov och lämna överdragskläder i tid för att hoppa in i startledet. I gryningsljuset går startskottet.

Tillsammans med 7 300 andra sprang vi den 21 km långa banan som först snirklar sig norrut genom Devonport och Takapuna, rundar ner söderut genom Northcote, ut på motorvägen, upp och över Auckland Harbour Bridge och avslutar med några sega kilometer längs kajerna till city för målgång i Victoria Park. Första milen gick jättebra, men några kraftsugande backar i Northcote gjorde att undertecknad fick slita hårt uppför bron. Där drog maken med sina långa ben och stora hjärta ifrån, men 3km före mål springer jag om en gående Mats, löparknäsmärta tvingade honom gå-lunka i mål och bli nesligt slagen av sin fru med 2 minuter!

Min tid blev 1tim 56min, vilket jag inte är jättenöjd med, målsättningen var helt klart att gå under 1.55. Men Mats som fått sin träning hindrad av både förkylning och stafylokocker hade bra ork, synd bara att drabbas av löparknä, men det får han väl fixa med mer styrketräning och stretch.

Efter vår målgång (kl 9) kom solen fram från bakom molnen och värmde gott. Vi känner oss rätt nöjda, och har en skön solig sommardag på oss att koppla av. I målområdet serveras gratis öl (folköl) vilket smakade mycket gott i den gassande solen. Men som hungriga vargar åkte vi till slaktaren och köpte fem sorters mumsiga korvar vilket blev en god grillunch i trädgården tillsammans med Jo & Brian. Mycket annat blev inte uträttat denna dag.
LÄNK till nyhetsartikel

Inga kommentarer: