onsdag, november 17, 2010

Sommarens första morgonsim...

...gjordes i morse! Uj, vad det var ljuvligt, inte ett moln på himlen, havet låg nästan spegelblankt, och det var nog uppåt 20grader i vattnet, alltså inte speciellt kallt för en normalhärdad svensk. Våtdräkt var förvisso skönt när man ska simma lite längre, men faktiskt inte helt nödvändigt. Vi har ju småbadat lite innan idag, men antagligen haft så fullt upp med all morgonjogg och Boot Camps att vi ännu inte kommit igång med havssimningen för den här säsongen. Formellt sett är det ju inte sommar förrän i december, det verkar som det är varmare nu än vid samma tid förra året.

Man vill ju gärna tro att man får vara lite ensam när man smyger ner till havet vid 06.30, men icke! På Kohimarama beach nakenbadar ingen, det är livligt från soluppgången och framåt, många morgonpromenerar eller joggar längs havet, kajakpaddlare, simmare som tränar och dessutom yr halva grannskapets hundar omkring som tokiga och leker på stranden och i vattnet. Senare på dagen är det hundförbud på stränderna, så det gäller att passa på! Senast 07.00 har även Kohi Café öppnat, så folk kan få njuta av morgonkaffe och äta frukost.

Nu i helgen är det redan dags igen för Aucklands stora simlopp Harbour Swim, 2,8km. Det har vi då inte tränat för, i år heller... kanske nästa?

Inga kommentarer: