tisdag, november 09, 2010

Paddling på Waiheke

Var? Waiheke Island, ca 35 min öster om Auckland med båt. Känd bl.a. för sina vingårdar och olivlundar. (Se även 2010-02-15 och 2010-04-29)

När? Igår, måndag 8/11

Vem? Undertecknad och min trogna vapendragare, amerikanska Jo.
Samt kajakuthyrare Ross som i sin glädje att få oväntade kunder denna stilla måndagsmorgon servade oss gentlemannamässigt.

Hur var vädret? Helt sagolikt! Värmande sommarsol och stilla vindar...

Hur gick det till? Utan minsta förplanering lyckades vi för en gångs skull ta till vara den frihet och flexibilitet som kan erbjudas desperata hemmafruar. Måndag morgon ser vi dagens lovande väderprognos, struntade i dagens tvätt och städ. Packade istället en picknickryggsäck och drog iväg. En timme senare var vi på skärgårdsbåten, på väg från storstadens vimmel mot den stilla skärgården.

Vad gjorde ni sen? Paddlade havskajak i några timmar längs Waihekes dramatiska nordvästkust, vi gled förbi höga bergssidor, oländiga klippor och öde gyllene sandstränder.

Vad såg ni? Pingviner! Små söta blue penguins (blå dvärgpingvin) simmade omkring och fiskade runt oss.
Ett jordskred! En halv bergssida hade rasat och tagit med sig två trappor samt ett antal träd. Husen ovanför saknar numer tillgång till stranden. En man med motorsåg som röjde i detta trädplockepinn var dagens enda fridstörare.
Lyxhus! Arkitektritade designskapelser i glas och stål krönte dramatiskt klippkammarna.

Hur mådde ni? Flera gånger nöp vi oss i armarna för att kolla att vi fortfarande var vakna, samt gratulerade varandra till en osannolik tur med vädret och en fantastisk dagsutflykt.

Vad kunde varit bättre? Vi var liiiite besvikna på att den flock av späckhuggare som lattjat runt i området bara ett par dagar tidigare lyste med sin frånvaro...

1 kommentar:

susanna sa...

...och inga bilder från paddlingen? Låter som en finfin paddling anyway!
Åh, vad kul det skulle vara att hälsa på er...
Hur ser de närmaste åren ut - Har ni någon deadline?

Kram