måndag, november 29, 2010

Midsommarfirande och vandring i Whatipu

Solen har verkligen gassat de senaste dagarna, så vi har firat en riktigt skön sommarhelg. I lördags var det traditionsenligt midsommarfirande med svenska föreningen. Ett hundratal vuxna och barn kom till Taitamarikis ”folkets hus”. Vi i styrelsen hade laddat för ett äkta firande, komplett med sill, nubbe, jordgubbstårta, tipspromenad, lekar och dans. Midsommarstången blir ganska intressant tycker jag, Här finns ju inte björkris, blåklockor eller midsommarblomster, istället blir det t.ex. palmblad, benjaminfikus, gladiolus och rosor. Funkar att dansa runt den oxå!
Sill e gott!!


Igår var det 1:a advent, men det är verkligen svårt att uppbåda lust att tända ljus och dricka glögg i högsommarvärme. Istället packade vi ryggsäckarna och åkte en timme ut till västkusten, Waitakeres vilda regnskogar och svarta sandstränder, även där var det torrt och soligt vilket inte är helt vanligt. Vi vandrade ett par leder dels i regnskog och dels längs bergsryggarna vid havet. Som vanligt var det knappast platt, stigarna gick upp och ner över bergsryggarna och svetten sprutade. Som belöning fick vi underbara utsikter över inloppet till Manukau Harbour. 




Efter vår svettiga vandring hälsade vi på svenska vänner som bor i närheten, de har ett fantastiskt vackert hus, högst upp på berget, med pool, där de driver ett B&B. Rekommenderas varmt! Vi fick bada oss osvettiga och sen njuta av gott fika och 360° utsikt över skog o hav. En svårslagen sommarsöndag!

Pool with a view:

1 kommentar:

susanna sa...

Gud, så trevligt!
Jag tror jag måste komma ner nästa november...