söndag, november 29, 2009

1:a adventshelg: TV och Maskerad

En helg har ånyo passerat, fullt schema som vanligt. I fredags morse cyklade Mats för första gången till jobbet, mitt hemmafruliv tog en ny vändning - fri tillgång till bil, vad annat göra än att åka till shoppingcenter, utforska affärer och helghandla!?
Fredag eftermiddag blev det bad och sol på stranden igen, bäst passa på när solen skiner. Middag i trädgården, mera sparris och jordgubbar. Dessutom lyckades vi inhandla en billig tjockTV på TradeMe som vi hämtade lördag förmiddag. Tur att vi har stor bil, en 34’’ med underskåp är jättetung och stor! Men vi lyckades med förenade krafter baxa upp den till vardagsrummet och den fungerar!

I lördags kväll var det 20-årsjubileumsfest på Svenska föreningen. Ett par timmar innan insåg vi att det var maskerad! Hoppsan, stressnivå hög – vad finns i garderoben? Full mundering för Vasaloppet naturligtvis! Iklädda pjäxor, skidor, stavar och nummerlappar gjorde vi stor succé, väldigt få åker längdskidor här. Träffade många trevliga människor, både svenskar och kiwis. Vi observerade att många svenska kvinnor träffar kiwiman och flyttar hit, ingen svensk man verkar ha lämnat Sverige för en kiwikvinna…?

Söndagen fylldes med frukt och grönsaksshopping på Avondale market, (se 25/10) där vi även fyndade billiga antennkablar, el-adapters och en kvast – finns allt där! :-) Sen tittade vi på Aucklands stora kommersiella avstamp inför julen; Santa’s Parade. Påkostade vagnar, orkestrar och dansande människor paraderade på bilfria citygator. Fascinerades dels över enorma mängden åskådare, samt att många bänkat sig på trottoarerna med hela picknick-kitet; stolar, filtar och kylväskor (eskys).

Och nu är gästrummet iordningsställt, vi väntar ivrigt på Cissis ankomst imorgon!

Inga kommentarer: