tisdag, november 10, 2009

Mediedrevet går!

Idag väntar vi på den spännande upplösningen i senaste veckornas ”Toblerone” skandaler, möjligen av lite värre dignitet. Två politiker, helt oberoende av varandra har skitit i det blå skåpet. Mediedrevet har varit intensivt!

Rodney Hide, en tuff Aschberglik (rakat huvud, välsmort munläder) politiker, har låtit skattebetalarna betala för sin jorden-runt resa med flickvännen. OK, det var visst några officiella besök och ministermöten längs vägen, men däremellan hann de t.ex. gå på bröllop i England, besöka nöjesparker, bo på 5 stjärniga hotell etc. Dessutom, i mediadrevet kring detta kom han på att skattebetalarna även betalat för deras Hawaiiresa i vintras. Och allt detta från en politiker vars politiska identitet är att vara ”perk buster” alltså att attackera och riva upp politikernas orimliga förmåner. Rodney å sin sida hävdade att han minsann följt resereglementet samt hade premiärministerns godkännande (vilket var sant). Men efter någon veckas tufft mediedrev fick Rodney hålla presskonferens i söndags morse, och med böjt huvud be allt och alla om ursäkt: ”I’m sorry”.

Han ska betala tillbaka pengar för flickvännens resor, ca 120.000 SEK.

Hone Harawira, en likaledes tuff maoripolitiker, har varit på EU möte i Bryssel, men tyckte visst det var tråkigt, så han sjukskrev sig och tog hustrun på sightseeingresa till Paris istället. Det var ju rätt uppseendeväckande i sig, men när en av hans partikamrater skickade ett mail och ifrågasatte Parisresan tog det hus i helvete! Hone mailade ett ilsket svar på frågan i vilket hans rasistiska personlighet kom fram. I mycket…hmm, ”fränt” språk svarade Hone att ”vite mannen” hade minsann våldtagit maoriernas land och lurats i århundraden, och nu var han i sin fulla rätt att göra likadant – typ. Hans ordval var allt annat salongsfähigt, det blev många beeps när det lästes upp i TV förra veckan. Nästa dag bad Hone visserligen om ursäkt för sitt grova ordval, men inte för sitt beteende. Det har nu uppdagats att han gjort likadant på en resa till Melbourne 2007, då lämnade han sin delegation och turistade i Alice Springs (Ayers Rock) istället…
Allmänheten nöjer sig icke! Hone har aviserat en presskonferens till idag…

Inga kommentarer: